وجود کیف کمک های اولیه چقدر اهمیت دارد ؟
وجود کیف کمک های اولیه چقدر اهمیت دارد ؟ با نگاهی اجمالی به تاریخ از ابتدای حضور بشر بر روی این کره خاکی تا به امروز حوادث و بلایای طبیعی همواره در کمین انسان بوده است . حوادثی که گاه با کمی دقت و ایجاد بستری ایمنی قابل کنترل میباشد و گاه با عدم رعایت ایمنی از کنترل خارج میباشد .
ساختار رعایت ایمنی در طول تاریخ رو به تکمیل شدن گام برداشته است بطور مثال میتوان به معدن کاران صد سال اخیر اشاره نمود که به هنگام ورود به معادن پرندهای در جهت ایمنی خود و سایر کارگران به داخل معدن میبردند . اهمیت و وظیفهی وجود این پرنده این بود که تحت تاثیر گازهای متساعد شده درون معدن قرار میگرفت. به این صورت که معدنکاران به محض مشاهده پیکر بیجان پرندهی نگونبخت درون قفس، میفهمیدند که فضای معدن برای ادامهی کار و فعالیت امن نیست و درصورت ترکنکردن فوری معدن، تا لحظاتی دیگر خفه میشوند و به پرندهی بداقبال میپیوندند.
اما امروزه با رشد روز افزون تکنولوژی و ورود علم جدید در اکثر صنایع نیازی به قربانی کردن یک موجود زنده برای حفاظت از کارگران نمیباشد و حتی در صورت ایجاد و بروز حادثه امکاناتی بوجود آمده که میتوان ابتداییترین امداد ممکن را به سرعت به فرد مصدوم رساند .
در واقع اهمیت وجود کیف کمک های اولیه بعد از وقوع حادثه قابل رویت میباشد . هرچند که باید تعبیه این ابزار امدادی قبل از شروع فعالیت کاری باید صورت گیرد .
به طور کلی میتوان اینطور عنوان نمود که کمک های اولیه مجموعه اقدامات و مراقبتهای فوری و لحظهای میباشد که بلافاصله پس از وقوع حادثه تا رسیدن کادر پزشک ، نیروهای امدادی و رساندن به مراکز درمانی توسط یک شخص آموزش دیده روی فرد حادثه دیده صورت میگیرد.
در واقع هدف از کمک های اولیه، جلوگیری از مرگ ، پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت ضایعات، صدمات و عوارض بعدی، کاهش رنج و درد مصدوم، جلوگیری از شدت یافتن عارضه یا دو برابر شدن مصدومیت میباشد .
اما موضوعی که مطرح میباشد این است که چه مکانهایی نیاز به وجود جعبه کمکهای اولیه دارند ؟ در واقع ضرورت وجود لوازم امدادی در هر مکانی که امکان بروز حادثه باشد امری واجب میباشد . بطور مثال میتوان به منازل مسکونی ، مدارس ، خودروی شخصی ، مغازهها ، کارخانهجات ، صنایع مختلف ،و … اشاره نمود .
لوازم مورد نیاز در جعبه / کیف کمک های اولیه
وجود لوازم مورد نیاز با توجه به مکان کاربردی کیف متنوع میباشد اما بطور کلی محتویات موجود در جعبهی کمکهای اولیه به سه بخش مواد شیمیایی، داروها و وسایل مورد نیاز و ضروری تقسیم میشوند ( همچنین در برخی از انواع جعبههای کمکهای اولیه دستگاههایی مانند فشارسنج و دستگاه کنترل قند خون نیز وجود دارد ) .
در پایین به وجود اقلام ضروری در جعبه کمک های اولیه اشاره میکنیم :
مواد شیمیایی : این گروه شامل موادی هستند که برای ضدعفونی و به شکل موضعی استفاده میشوند و از جملهی آنها میتوان به محلول بتادین، الکل ضد عفونی، ژل سوختگی، محلول آمونیاک، کیت مارگزیدگی، آنتی شوک و پودر ORS اشاره نمود .
داروها : این گروه شامل داروهای رایجی است که معمولا برای ثابت کردن وضع فرد موردنیاز هستند و از جملهی این داروها میتوان به آسپرین، استامینوفن، قرصهای ضداسهال، قرصهای ضد تهوع، دیازپام، قرص هیوسین، پماد سوختگی، آدرنالین و قرص میترانیدازول اشاره نمود .
وسایل : این دسته شامل اقلامی است که برای کمک به وضع بیمار به آنها احتیاج است. از بین این وسایل میتوان به پنبه استریل، گاز استریل در اندازه های متعدد، پماد تتراسیکلین، ژل ضدعفونی کننده، حرارت سنج، قیچی، موچین، سرنگ برای تزریق، باند، آتل، کیسه آب گرم، چسب زخم، نخ و سوزن برای بخیه، دستکش استرلیزه و پماد ایکتیول اشاره نمود .
متاسفانه جعبه كمکهای اولیه در اكثر خانههای ایرانی جایی ندارد و یا اینکه خانوادههای ایرانی اعتقادی به وجود و ضرورت آن در منزل خود ندارند . دلیل عمدهاش هم این است كه برای به وجود آوردن احساس نیاز خانوادهها به این جعبه امدادی ، تلاش زیادی نشده است. از این رو كمتر كسی میداند كه تا قبل از رساندن مصدوم به پزشک و مراكز درمانی، چه اقدامات مفید و موثری برای درمان و حفظ جان او میتوان انجام داد.
باید در نظر داشت که وجود این وسایل امدادی در منزل و محیط کار و حتی ماشین شخصی امری واجب و ضروری است که بواسطهی وجود آن میتوان از بسیاری از هزینههای جانی و مالی به هنگام وقوع حاثه جلوگیری نمود .
برای مشاهده صفحهی فروش جعبه و کیف کمک های اولیه در سایت ایمن مارت کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید