ویژگی دستکش ایمنی
ویژگی دستکش ایمنی : قبل از شروع هر فرایندی باید در نظر داشت که اولین اصل برای انجام هر امر کاری ، ایمنی اواویت اول میباشد . همانطور که در مشاغل ، حرفهها و امورهای متنوع دیدهاید تمام تکنسینها قبل از شروع دوره کاری خود، باید دورهای برای آمادگی و آموزش ایمنی بگذرانند.
باید توجه داشت که گاهی امری که فرد، قرار است انجام دهد نیاز به استفاده از ابزار حساس و خطرناک دارد و یا اینکه به طور کلی محیط کاری شرایط سختی دارد و شخص باید با تجهیزات کامل وارد محیط کاری خود شود. حتی ریزترین نکات مربوط به ایمنی را حتما رعایت کنید، مهندسان و محققان پس از تحقیق و آزمایش این قوانین را وضع کردهاند و باید در نظر داشت که ریسک اتفاق برای همه بدون استثنا وجود دارد پس با رعایت قوانین ایمنی و همچنین حفظ ایمنی در کار، جان اشخاص حفظ میشود.
یکی از این ابزارها و لوازم ایمنی دستکش ایمنی میباشد که در رابطه با آن میتوان اینطور عنوان نمود که دستکش ایمنی یکی از لوازم ایمنی مفید و پرکاربرد در هنگام انجام فعالیتهای مختلف در صنایع متنوع میباشد . بطور مثال شما ممکن است در صنایع شیمیایی مشغول به فعالیت و کار باشید و یا حتی در صنایعی که با برش قطعات سر و کار دارد. حتی ممکن است جوشکاری شغل و حرفهی شما باشد و در طول روز ساعتها مشغول این کار باشید . عمانطور که میدانید یکی از لوازمی که بدون شک لازمهی اینگونه مشاغل است و ایمنی شما را بالا میبرد و مانع از آسیب رسیدن به دستان شما در حین فرایند کار میگردد ، بدون شک دستکش ایمنی متناسب با شغل شماست .
ویژگی دستکش ایمنی : همانطور که پیشتر عنوان کردیم ، دستکش ایمنی باید با توجه به نوع کار و فعالیت فرد انتخاب شود و در نتیجه همین امر بواسطه نیازهای متنوع هر فعالیت ویژگیهای متفاوتی نیز دارد. اما باید توجه داشت که همه آنها باید دارای خصوصیات استاندارد باشند. ضخامت مناسب، انعطاف مناسب، بلند بودن ساق دستکش ( که باعث حفاظت از دست تا آرنج شود ) ، ضد لغزش و ضد سایش جز استانداردهایی است که باید با توجه به ویژگیهای کار در آن رعایت شود .
به طور مثال در قسمت پایین چند مورد از مشاغلی که نیاز به دستکش کار مناسب با حرفه و نیاز کاربر را دارند عنوان میکنیم و توضیحی کوتاهی در رابطه با هر کدام میدهیم :
- افرادی که در صنایع شیمیایی و یا در آزمایشگاهها کار میکنند : باید توجه داشت که دستکش ایمنی مناسب برای این گروه افراد که در محیطهای شیمیایی و اسیدی مشغول به فعالیت هستند باید عایق مواد شیمیایی باشند. در این محیطهای کاری هنگامی که دست کاربر در مجاورت این مواد شیمیایی یا اسیدی قرار میگیرد میتواند آسیبهای جدی به دست کاربر وارد کند و باعث به وجود آمدن حساسیتهای پوستی و آسیبهای جبران ناپذیری گردد . جنس مناسب دستکش برای این گروه کاری مواد پلیمری میباشد که در هنگام برخورد با این مواد تغیر شکل نمیدهد ، نفوذ ناپذیر میباشد و به خوبی از دستان کاربر محافظت مینماید .
- افرادی که در مشاغل با حرارت بالا نظیر کوره و … کار میکنند : باید توجه داشت که دستکش ایمنی مناسب برای این گروه افراد که در محیطهایی با حرارت بالا مشغول به فعالیت هستند باید عایق حرارت باشند و بهترین جنس دستکش برای محافظت از دست کاربر در برابر حرارت ، چرم ( چرم گاو، بز و آهو ) میباشد . باید توجه داشت که چرم در برابر حرارت بسیار مقاوم است و به خوبی از دستان کاربر در برابر حرارت محافظت میکند .
- افرادی که در شغل خود با اشیا تیز و برنده نظیر شیشه در تماس هستند : باید توجه داشت که دستکش ایمنی مناسب برای این گروه افراد که در محیطهایی با امکان بریده شدن دست بر اثر اشیا تیز مشغول به فعالیت هستند باید عایق برش و ضربه باشند . این مدل دستکش دارای پارچهای است که در برابر سطوح تیز بسیار مقاوم است. تولید کنندگان این مدل دستکش برای اینکه میزان مقاومت را بالا ببرند روی سطح دستکش تورهای فلزی قرار میدهند. ضخامت این نوع دستکش بیشتر است و با ایجاد یک لایه قطور روی دست از آن محافظت میکند. مهمترین نکته در مورد انتخاب دستکش ایمنی ضدبرش این است که سبک باشد و انعطاف بالایی داشته باشد تا کارایی فرد را کاهش ندهد. مناسبترین جنس برای تولید این گونه دستکشها نیتریل است که در برابر بریدگی مقاوم است.
- افرادی که در محیط کاری خود با جریان برق در ارتباط هستند : این دستکشها عایق جریان الکتریسته هستند و افرادی که با برق سر و کار دارند بسته به میزان ولتاژ باید از این دستکشها استفاده کنند. از جمله مصرف کنندگان این دستکشها می توان به تکنسینهای سازمان برق و یا متخصصان طراحی و پیاده سازی دکل برق اشاره کرد.
انواع دستکش ایمنی
باید در نظر داشته باشید که ویژگی دستکش ایمنی و انواع دستکشهای ایمنی بر حسب نوع کاربرد، ماده سازنده و شکل طراحی آن به انواع مختلف دسته بندی شده و مورد استفاده قرار میگیرند. مهم ترین انواع دستکش های ایمنی را در قسمت پایین به صورت خلاصه وار با شما در میان میگذاریم .
- کاربرد دستکش : باید توجه داشت که دستکشهای ایمنی میتواند در امور خانگی تا صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد. انواع دستکشهای ضد برش، دستکش کار، دستکش فلزی، جوشکاری، آتش نشانی، چرمی، آزمایشگاه، مواد شیمیایی خطرناک، ضربه گیر، ضد الکتریسیته و ضد اسید از این دسته میباشند که بر اساس نیاز کاربر و موقعیت استفاده آن انتخاب میشوند .
- مواد سازنده دستکش ایمنی : الیاف و مواد بکار رفته در ساخت دستکش ایمنی میتواند بر اساس کارکرد و موقعیت استفاده آن از مواد پلیمری، بافت فلزی، پارچه ضخیم کتان، چرم گاو، پنبه، مواد پلاستیکی و … باشد.
- طراحی دستکش ایمنی : بر حسب نوع استفاده، این نوع از دستکشهای ایمنی میتوانند به صورت ساق کوتاه، ساق بلند، ساق متوسط، مچ گیر، پنج انگشتی، دو انگشتی و تک انگشتی ساخته شوند. همچنین بر حسب نوع کاربرد دستکش و استفاده از آنها آسترهای ایمنی میتوانند به صورت رودوزی یا تودوزی قرار بگیرند.
علائم و نمادهای اختصار برای شناسایی ویژگی دستکش ایمنی :
- EN374: علامت اختصاری نشان دهنده تست شیمیایی محصول
- EN421: علائم اختصاری تست محصول در برابر عوامل میکروبی
- EN511: علائم اختصاری تست تحمل سرمای محصول
- EN388: علائم اختصاری تست دوام محصول در برابر برش
- E388: تست محصول در برابر تنش های فیزیکی و مکانیکی
- En388: مقاومت محصول در برابر جریان برق
- En407: مقاومت محصول در برابر آتش
- En421: مقاومت محصول در برابر مواد رادیو اکتیو
دیدگاهتان را بنویسید